Sunucu İşletim Sistemi ve Ağ Güvenliği Modül Soru ve Cevapları (38 adet)

1. Depolamanın temel birimi olan sabit disklerin yapısında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) Plakalar             B) İzler              C) Kümeler          D) Kısımlar

2. Aşağıdaki depolama yöntemlerinden hangisi yerel bilgisayarda yapılmaz?
A) Sabit diskler           B) Flash bellekler          C) Bulut depolama       D) Optik diskler

3. Aşağıdakilerden hangisi NTFS dosya sistemine has bir özelliktir?
A) Uzun dosya adları kullanabilirsiniz.
B) Gelişmiş dosya ve klasör erişim izinleri kullanabilirsiniz.
C) Dosya ve klasör adlarında Unicode karakterler kullanabilirsiniz.
D) Dosya ve klasör adlarında büyük ve küçük harfler kullanabilirsiniz.

4. Aşağıdakilerden hangisi bir sürücü hatası değildir?
A) Dosya yapısındaki iç hatalar
B) Disk önbelleğinin düşük kapasitede olması
C) Ayrılmış olarak işaretlenen boş alan
D) Boş olarak işaretlenen ayrılmış alan

5. Aşağıdakilerden hangisi disk yönetim aracı değildir?
A) Defrag                  B) Chkdisk                C) Fdisk                D) Chkdisk c:/f

6. Aşağıdaki dosya sistemlerinden hangisi en gelişmiş özellikleri içerir?
A) NTFS                  B) FAT16           C) FAT32               D) exFAT

7. Sabit diskte yeni bir bölüm oluşturmak için aşağıdaki ortamlardan hangisini kullanırız?
A) Disk Management                 B) Defrag              C) Scandisk             D) Chkdisk

8. Şifreleme ve dosya izin hakları veren dosya sistemi hangisidir?
A) exFAT               B) NTFS                C) FAT16                 D) FAT32

9.( ) RAID kullanılacak disklerin dinamik disk olması gerekmez.

10.( ) RAID 0 bölümü oluşturabilmeniz için en az üç dinamik diskinizin bulunması gerekmektedir.

11.( ) RAID 0’da veri üç diske paylaştırılarak yazılır bu da yazma hızını üç kat düşürür.

12.( ) RAID 5 birimlerini uzatılmaz veya yansıtılmaz.

13.( ) RAID 5 birimindeki disk bölgesini değiştirmek için en azından onarılacak bölge büyüklüğünde ayrılmamış dinamik diskinizin olması gerekmektedir.

14.( ) Normal yedek alındıktan sonra fark yedeklerini almak için artımlı yedekleme kullanılmaktadır.

15.( ) Artımlı yedeğin fark yedeklemeden farkı dosya yedekleme için hazır kutucuğundaki işareti kaldırmaz.

16.( ) Disk kota uyarısı genel anlamda disk doluluğu yüzde 90-95’e geldiğinde verilmesi gerekir

17.( ) Computer Management’ı kullanarak, ağ üzerinden bağlanabildiğiniz bilgisayarlardaki herhangi bir klasörü paylaştırabilirsiniz.

18.( ) Paylaşımı kullanıcılardan isterseniz, paylaşım adının son karakteri olarak ! yazılır.

19.( ) AlI Users Have Read-Only Access ile Windows Explorer’da paylaşılan klasörler oluşturduğunuzda, bu izin otomatik olarak ayarlanarak kullanıcılara dosya ve klasörleri oluşturma, değiştirme veya silme izinleri atar.

20.( ) Customize Permissions seçeneği, belirli kullanıcı ve gruplar için erişim izinlerini yapılandırmanıza olanak sağlar ve kullanılacak en iyi tekniktir.

21.( ) Paylaşım izinlerini yapılandırmanın en kolay yolu Netshare komutunu kullanmaktır.

22.( ) NTFS birimlerinde olduğu gibi FAT birimlerinde de dosya ve klasör izinlerini yapılandırabilirsiniz.

23.( ) Take Ownership izinleri bulunan herhangi bir kullanıcı veya grup sahiplik alabilir.

24.( ) Günlük yedekleme, dosya yedekleme için hazır kutucuğundaki işareti kaldırır böylece yedekleme planı bozulmaz.

25.( ) Normal yedeklemenin alınması uzun sürdüğü ve performansı düşürdüğü için her gün alınması mümkün olmayabilir.
26.( ) Pazar günü tam yedekleme yapıp perşembe gününe kadar fark yedekleme kullandıysanız ve perşembe günü bir sorun çıktıysa geri yükleme yaparken her günü ayrı ayrı yüklemeniz gerekir.

27.( ) Backup programını komut sisteminde ntbackup yazarak başlatabilirsiniz.

28.( ) Backup programında Schedule Job kısmından yedekleme zamanı seçilebilir.

29. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir sürücü değildir?
A) Sabit diskler                 B) Flash bellekler                      C) Optik diskler                    D) NTFS

30. Aşağıdakilerden hangisi bulut depolama avantajlarından değildir?
A) Tek bir bilgisayardan dosyalara ulaşmak
B) Başkalarının bu dosyalara ulaşmalarını sağlamak
C) Yedekleri depolamak
D) Veri merkezi fonksiyonları sağlamak

31. Güvenlik mimarisi oluşturabilmek için hangi dosya formatı kullanılmalıdır?
A) exFAT                 B) FAT16                   C) FAT32           D) NTFS

32. Biçimlendirilmemiş alana sahip olan bölümlerin dosya sistemi türü hangi isimde listelenir?
A) FAT                      B) RAW                      C)   RAM                            D) NTFS

33. Aşağıdakilerden hangisi bir diskin temel fiziksel yapısı arasında yer alır?
A) İşlemci                   B) RAM                     C) Plaka                              D) Chipset

34. Aşağıdakilerden hangisi sadece NTFS dosya sistemine ait bir özelliktir?
A) Dosya ve klasör adlarında Unicode karakterler kullanabilirsiniz.
B) Uzun dosya adları kullanabilirsiniz; dosya ve klasör adları en fazla 255 karakter içerebilir.
C) Gelişmiş dosya ve klasör erişim izinleri kullanabilirsiniz.
D) Dosya ve klasör adlarında büyük ve küçük harfler kullanabilirsiniz.

35. Disk hatalarını denetlemek ve düzeltmek için hangi sistem aracı kullanılmalıdır?
A) CHKDISK                B) CHKDISK                   C) DEFRAG                       D) BACKUP

36. RAID-1 birimi oluşturabilmeniz için en az kaç dinamik diske ihtiyacınız vardır?
A) 1                                B) 2                           C) 3                        D) 4

37. Aşağıdakilerden hangisi bir yedekleme türü değildir?
A) Kopya yedek               B) Artırımlı yedek               C) Fark yedeği              D) Hiçbiri

38. Genellikle sıralı yazma performansının yüksek olması gereken ortamlarda kullanılan RAID sistemi hangisidir?
A) RAID0              B) RAID10            C) RAID5      D) RAID1

CEVAPLAR:  1-D    2-C   3- B    4- B    5-C     6-A     7-A     8-B     9-     10-     11-     12-     13-     14-     15-     16-     17-     18-     19-     20-     21-     22-     23-     24-     25-     26-     27-     28-     29-D     30-A     31-D     32-B     33-C     34-C     35-A     36-B     37-D     38-B

Diğer Yazılar

Yorum Yapınız